Mediation bij arbeidsconflict en teamconflicten

Zoek je mediation voor een arbeidsconflict?

Soms ontstaan er spanningen en conflicten op je werk. Doordat samenwerking niet goed loopt, door negativiteit of doordat communicatie stroef loopt. Dan kan een gevoel van frustratie en onvrede ontstaan. Een arbeidsconflict ligt dan op de loer. Wist je dat in 1 op de 3 ziektemeldingen de werksfeer tussen collega’s een rol speelt?

Arbeidsconflict of gedoe in teams voorkomen of oplossen?

Werk je bij een bedrijf of organisatie en wil je een conflict oplossen of samenwerking verbeteren? In één of meerdere mediation gesprekken verkennen we wat er aan de hand is. Vaak start ik met individuele gesprekken om vandaaruit samen om de mediation tafel te gaan zitten.

Wanneer is mediation bij een arbeidsconflict geschikt?

Als mediator kun je mij benaderen voor gesprekken tussen medewerkers en leiding, spanningen binnen teams, samenwerkingsproblemen tussen medewerkers en het verbeteren van de psychologische en sociale veiligheid binnen je organisatie.

Wat is het resultaat van mediation?

Door in een vertrouwde setting met elkaar om tafel te gaan, wordt jullie situatie besproken. Er is ruimte om te vertellen wat je raakt of getriggerd heeft. Vaak gaan beelden en gedachten over een gebeurtenis een eigen leven leiden. Samen in gesprek gaan en oplossingen zoeken, helpt om erger te voorkomen.

Bel als je gratis een oriënterend gesprek wilt. Ik denk graag met je mee.

Arbeidsconflicten Zwolle

“We judge ourselves by our intentions and others by their actions.”

-Stephen Covey-

Oordelen en beeldvorming spelen een rol

Als de spanning oploopt tussen jou en een ander, heeft dat impact op je hele welzijn. Je voelt je niet gehoord of begrepen. Emoties lopen op en je gedraagt je anders dan wanneer je op je best bent. Hierdoor kom je met elkaar in een negatieve spiraal terecht. Je krijgt oordelen over elkaar. En waar ooit het beeld van elkaar positief was, kleurt dat steeds zwarter. Als gevolg daarvan ga je met steeds minder plezier naar je werk. Of je wordt ziek. Een groot deel van ziekteverzuim ontstaat doordat onderliggende conflicten of spanningen binnen organisaties niet worden uitgesproken.

Heb je een arbeidsconflict of wil je meer informatie?
Neem contact op met Groot Nibbelink Mediation.

mediation Zwolle

of vul het contactformulier in.

mediation Zwolle

of vul het contactformulier in.

Ik help je graag met de volgende onderwerpen

Lees ook

ArbeidsconflictenLeiding geven en managementPsychologische veiligheid in teams

Sturend zijn als manager? Durf het nog maar eens.

𝗗𝘂𝗿𝗳 𝗷𝗲 𝗮𝗹𝘀 𝗺𝗮𝗻𝗮𝗴𝗲𝗿 𝗻𝗼𝗴 𝗱𝗶𝗿𝗲𝗰𝘁𝗶𝗲𝗳 𝘁𝗲 𝘀𝘁𝘂𝗿𝗲𝗻? Of ben je inmiddels door alle media-aandacht rond grensoverschrijdend gedrag bang geworden? Angst om voor bullebak, bitch of dominant of narcistisch uitgemaakt te worden? Als je als manager je rol niet meer pakt, ontstaat er chaos. De manier waarop je leidinggeeft is key. Daarin moet je zorgvuldig…

Lees meer
ArbeidsconflictenPsychologische veiligheid in teams

Conflictvermijding: hopen dat het overwaait.

Ik herken het nog uit mijn tijd als leidinggevende. ‘Hmmmm, die opmerking heb ik even niet gehoord’ en dan Stoïcijns doorgaan. Ik zie het wel, er gebeurt non-verbaal van alles. Maar ik zeg: ‘Mensen, we gaan door naar het volgende agendapunt’. En dan denken dat je er nog wel op terugkomt. Maar het vervolgens laten…

Lees meer
Arbeidsconflict

‘Open, persoonlijke aanpak’.