Arbeidsmediation

Als mediator begeleid ik bij arbeidsconflicten of onveiligheid op de werkvloer. Als spanningen oplopen en iemand zich niet prettig voelt in het contact met een collega, is mediation een constructieve, goedkope en snelle manier om een hoogoplopend arbeidsconflict en langdurig verzuim te voorkomen. 

Conflicten, samenwerkingsproblemen of moeizame communicatie in een organisatie of team moet je snel oplossen. Arbeidsconflicten kunnen snel heel heftig worden en verhalen gaan al snel een eigen leven leiden. 

Onuitgesproken conflict binnen een organisatie kan leiden tot het buitensluiten van medewerkers, zich uitbreiden naar andere medewerkers en het gevoel van sociale of psychologische veiligheid onder druk zetten.

‘Conflicten, mits goed uitgesproken, dragen bij aan groei’.

Het heeft veel impact op de mensen in een organisatie als er onrust tussen medewerkers is. Of dit nu binnen een team of binnen een hiërarchische relatie is. Ook voor een leidinggevende zijn dit energievretende situaties. Niet zelden is de leidinggevende zelf ook betrokken bij een conflict en staat zijn of haar functioneren, integriteit of positie ter discussie. 

Als communicatie moeizaam loopt en werkverhoudingen onder druk staan, worden mensen

  • minder productief,
  • het vertrouwen in elkaar daalt,
  • het gevoel van welzijn daalt,
  • ziekteverzuim stijgt.

Hoe vervelend en spannend ook, uiteindelijk kunnen conflicten met goede begeleiding ook leermomenten worden. Als je snapt wat er knel zit bij de ander en jezelf, kunnen één of meerdere gesprekken juist ook leiden tot hernieuwd begrip en betere samenwerking. Daar help ik jullie graag bij.

Arbeidsconflicten Zwolle

‘Pro-actief en preventief handelen voorkomt escalatie’.

Door het tijdig inzetten van mediation om een arbeidsconflict op te lossen, door groepsmediation of gespreksbegeleiding worden moeilijke onderwerpen bespreekbaar gemaakt. De veiligheid vergroot en ontstaat er meer begrip en bereidheid om verschil in werkwijze, visie of aanpak te overbruggen. Op deze manier zijn medewerkers op hun best.

mediation Zwolle

of vul het contactformulier in.

Ik help je graag met de volgende onderwerpen

Lees ook

ArbeidsconflictenLeiding geven en managementPsychologische veiligheid in teams

Sturend zijn als manager? Durf het nog maar eens.

𝗗𝘂𝗿𝗳 𝗷𝗲 𝗮𝗹𝘀 𝗺𝗮𝗻𝗮𝗴𝗲𝗿 𝗻𝗼𝗴 𝗱𝗶𝗿𝗲𝗰𝘁𝗶𝗲𝗳 𝘁𝗲 𝘀𝘁𝘂𝗿𝗲𝗻? Of ben je inmiddels door alle media-aandacht rond grensoverschrijdend gedrag bang geworden? Angst om voor bullebak, bitch of dominant of narcistisch uitgemaakt te worden? Als je als manager je rol niet meer pakt, ontstaat er chaos. De manier waarop je leidinggeeft is key. Daarin moet je zorgvuldig…

Lees meer
ArbeidsconflictenPsychologische veiligheid in teams

Conflictvermijding: hopen dat het overwaait.

Ik herken het nog uit mijn tijd als leidinggevende. ‘Hmmmm, die opmerking heb ik even niet gehoord’ en dan Stoïcijns doorgaan. Ik zie het wel, er gebeurt non-verbaal van alles. Maar ik zeg: ‘Mensen, we gaan door naar het volgende agendapunt’. En dan denken dat je er nog wel op terugkomt. Maar het vervolgens laten…

Lees meer
Arbeidsconflict

‘Open, persoonlijke aanpak’.