Familieconflicten

Familieconflicten oplossen, dat is niet altijd eenvoudig. Conflicten in gezin of familie hebben veel impact op alle gezinsleden en verdere familie. Je familie kies je niet uit en toch ben je diep met elkaar verbonden. Je familie kan een bron van steun zijn, maar ook een bron van ergernissen en verdriet. Soms speelt het verleden een rol in hoe je elkaar vandaag de dag benaderd.

Herken je dit?

  • Je hebt een familiebedrijf maar bent het niet eens met hoe het gaat en wie er beslist over de koers;
  • Je hebt als (groot) ouders geen contact meer met je (klein) kinderen;
  • Je voelt je niet geaccepteerd door je schoonfamilie;
  • Een erfenis moet verdeeld worden, maar iemand voelt zich tekort gedaan;
  • Je kunt als broers of zussen niet goed met elkaar overweg;
Familieconflicten Zwolle

“Als je de stenen op je levenspad niet opruimt, zullen je kinderen er over struikelen.”

– surinaams gezegde –

In het omgaan met elkaar als familie kunnen (soms onuitgesproken) gevoelens, beelden en ervaringen een rol spelen, die het contact met elkaar beïnvloeden. Pijnlijke gebeurtenissen zijn van invloed op hoe je met elkaar omgaat. Soms leidt het er toe dat je contact vermijdt. Je voelt je niet begrepen of gehoord en gesprekken eindigen in verwijten, beschuldigingen of harde oordelen. Conflicten in de familiesfeer hebben veel impact en houden je in gedachten enorm bezig.

Dat is jammer, want er is iets aan te doen. Lees ook mijn blog Wat kan mediation betekenen bij familieconflicten? Ik help jullie elkaar te horen zoals je het bedoeld. Ik begeleid jullie bij oud zeer dat in de weg staat in jullie contact. Ik geef jullie handvatten om op een andere manier met elkaar in gesprek te gaan. Een manier die bijdraagt aan verbeterd contact, meer begrip en bereidheid om over en weer bij te dragen aan elkaars welzijn. Het oplossen van praktische problemen of het maken van toekomstgerichte afspraken verloopt daarna soepeler.

Wil je meer weten, bel of maak een afspraak voor een gratis verkennend gesprek

mediation Zwolle

of vul het contactformulier in.

mediation Zwolle

of vul het contactformulier in.

Ik help je graag met de volgende onderwerpen

Lees ook

Hulp bij familieconflict

Mintje was vanaf het eerste gesprek heel spontaan, betrokken en doortastend. Ze heeft heel snel begrepen waar de schoen bij ons wrong en heeft ons op een hele goede wijze begeleid in het vinden van een oplossing. Hierbij heeft ze voor al ruimte gegeven aan ons allen om te praten over onze gevoelens en gedachten, ons verleden, onze wensen en gestimuleerd om vooral te zeggen wat je er van vindt of bij voelt, zonder te pushen. Ook vond ik het erg fijn dat de tijdsduur en frequentie aan ons werd overgelaten, geen dwang of druk. Het resultaat: ik ben heel gelukkig met het contact wat we nu met elkaar hebben en hoe we dit nu zelfstandig in ons eigen tempo verder kunnen verbeteren.

(man 54-familieconflict)