Oplossingen voor conflicten op het werk

Mediation is geschikte manier om moeilijke gesprekken rond om een arbeidsconflict of problemen in de samenwerking in bedrijven, besturen, teams en ondernemingen op te lossen. Of op zijn minst dat wat niet uitgesproken wordt, maar wèl een rol speelt boven tafel te krijgen. Iedereen reageert anders als je onder druk staat. Dat doet wat met het vertrouwen en het gevoel van veiligheid.

‘Ik help jullie verbindend eerlijk te worden’.

Het mooiste wat er binnen de samenwerking kan ontstaan, is verbindende eerlijkheid. Een situatie waar je zonder angst voor afwijzing of het contact met een ander te beschadigen eerlijk kunt zijn. Waarbij je je eigen wensen of frustraties kan bespreken. Waarbij je je ideeën en gedachten kunt delen. Waarbij je ook open staat voor wat er in de ander omgaat en wat de ander denkt.  Zodat je samen wijzer wordt, beter weet wat er speelt en alle invalshoeken kent. Om zo tot oplossingen, ander gedrag of afspraken te komen die goed zijn voor iedereen.

‘Als mediator begeleid ik gesprekken
als het spannend wordt’.

Als facilitator en mediator in de regio Zwolle kan ik ingezet worden bij lastige gesprekken of conflicten tussen burgers en (semi)overheid, tussen organisaties en klanten, bij klachtgesprekken of in het onderwijs. Ook als het om groepsgesprekken gaat. Mediation is een snelle en oplossingsgerichte manier om helderheid te creeëren en conflicten te voorkomen of op te lossen. Klik hier voor mediation en gespreksbegeleiding.

‘Door inzicht en vaardigheden
minder stress bij conflicten’.

Naast mediation binnen bedrijven en organisaties, bied ik training en coaching op het gebied van effectief communiceren en conflictvaardigheden. Zodat medewerkers -van bestuur tot uitvoering- meer conflictvaardig worden, zich zelfverzekerder voelen bij lastige gesprekken, kunnen reflecteren op eigen gedrag en flexibel kunnen omgaan met verschil in communicatiestijl.

Ik leer je een praktische aanpak waarbij je je open opstelt voor de ander zonder dat dit leidt tot onbegrip of onoplosbare conflicten. Ik help je anders te kijken naar wat er tussen jou en een ander gebeurt. Door inzicht in jezelf, inzicht in de ander èn praktische tools, ervaar je meer rust, lef, effectiviteit en vertrouwen als de emoties gaan oplopen. Zo wordt een dialoog met oprechte nieuwsgierigheid naar elkaar de standaard in je manier van werken of organisatiecultuur. Klik hier voor het trainingsoverzicht.

zakelijke mediation zwolle

‘Voorkom dat je vast komt te
zitten in je eigen frame’.

Soms raak je in een conflictsituatie het overzicht kwijt. Omdat je niet precies weet wat er speelt, omdat je geblokkeerd raakt of in een cirkeltje blijft denken. Of je merkt dat er in je bedrijf of team een cultuur is waarin conflicten vermeden worden. Eigen aannames en overtuigingen sturen je gedrag. In dit soort situaties bied ik je een luisterend oor en sparren we samen. Ik help je je gedachten te ordenen, een tunnelvisie te voorkomen en geef waar nodig advies over een oplossingsgerichte aanpak die bij jou of je organisatie past. Klik hier voor consult en advies.

mediation Zwolle

of vul het contactformulier in.

Ik help je graag met de volgende onderwerpen

'We judge ourselves by our intentions and others by their actions'.

 -Stephen Covey-