Mediation bij arbeidsconflict

Lopen contacten met collega’s of leidinggevende moeilijk? Heb je het gevoel dat je vastloopt in het gesprek hierover? Of ben je er letterlijk ziek van? Als je niet meer optimaal kunt functioneren door spanningen op het werk, is mediation zinvol. Het kan helpen contact te herstellen en oplossingen te vinden. Denk aan kwesties als:

•    een verschil van mening met de manager
•    iemand heeft negatieve invloed op de werksfeer
•    je voelt je niet gewaardeerd
•    je krijgt werkzaamheden toebedeeld die niet bij je passen
•    iemand ondermijnt je gezag als leidinggevende

Meestal start de mediation met 2 aparte gesprekken waarin de ontstane situatie wordt verkend. Ook staan we stil bij de impact van de situatie. Zo komen zaken op tafel die van belang zijn, die je echt raken. Als de gevoelige onderwerpen voldoende besproken zijn, is het maken van heldere afspraken een stuk eenvoudiger.

Arbeidsconflicten Zwolle

“We judge ourselves by our intentions and others by their actions.”

-Stephen Covey-

Exitmediation

Je voelt je niet gehoord of gewaardeerd op je werk. Je vind dat je onrechtvaardig bent behandeld. En dat raakt je. Zelfs als het duidelijk is dat je weg gaat bij een bedrijf, is het goed deze periode zorgvuldig af te sluiten. Misschien moeten er afspraken gemaakt worden over een vertrekdatum of een ontslagvergoeding. Maar vaak leven er ook nog gevoelens van onvrede. Door onder begeleiding met elkaar in gesprek te gaan, kan dit op tafel komen. Ondanks dat je uit elkaar gaat, kan zo’n gesprek helpend zijn bij het afsluiten van een periode. Zodat je niet blijft zitten met alleen maar vervelende herinneringen.

Heeft u een arbeidsconflict of wilt u meer informatie?
Neem contact op met Groot Nibbelink Mediation in Zwolle.

mediation Zwolle

of vul het contactformulier in.

mediation Zwolle

of vul het contactformulier in.

Ik help je graag met de volgende onderwerpen

Lees ook

Arbeidsconflict

‘Open, persoonlijke aanpak’.