Over Mintje

Moeilijke gesprekken in gespannen situaties begeleiden, daar houd ik me als conflictexpert, mediator en organisatie-antropoloog mee bezig.

Ik begeleid bij lastige gesprekken en bied een andere bril om naar je situatie te kijken. Zodat je kunt zeggen wat je te zeggen hebt zonder (angst om) de ander te kwetsen of jezelf weg te cijferen. En écht te luisteren naar wat er bij de ander speelt. Pas dan hebben afspraken de kans om ook echt uitgevoerd te worden.

Als het tussen jou en een ander niet meer lukt, help ik jullie respectvol uit elkaar te gaan. Ik begeleid in de meest complexe situaties om met waardering voor wat jullie voor elkaar hebben betekent, elkaar los te laten. Omdat dit de enige weg is naar een leven zonder wrok en verbittering.

Mijn drive is mensen te helpen betekenisvolle relaties met elkaar te hebben. Je aan te moedigen niet óm conflicten en verschillen heen te lopen, maar er recht door heen te gaan. Omdat je zo jezelf en een ander pas echt leert kennen. Zo ontstaat echte verbinding, zelfs als een relatie eindigt.

de kwaliteit van ons leven wordt bepaald door de kwaliteit van de relaties met de mensen om ons heen – Desmond Tutu

Ik deel met heel veel liefde en enthousiasme al mijn kennis en ervaring om je te inspireren en aan te moedigen persoonlijke draken in de ogen te kijken. Van huis uit ben ik opgevoed als conflictmijder. Mijn draken ben ik daardoor regelmatig tegengekomen. De meeste heb ik overwonnen. En soms sta ook ik nog even angstig te staren of ik niet om die draak heen kan. Maar inmiddels weet ik dat het me iets beters oplevert als ik de confrontatie aanga. Meer trots, meer regie, meer plezier, meer mezelf zijn.

Ik ben empathisch maar net zo goed confronterend. Mijn diepe overtuiging is dat conflict vooral in jezelf zit. Natuurlijk speelt de ander een rol. Maar jij bent degene die betekenis geeft aan wat er gebeurt, hoe jij je voelt en wat je vervolgens doet.

Problemen oplossen kun je leren. Samen met jou zorg ik dat je alle informatie, vaardigheden of kennis krijgt die je nodig hebt om weer grip te krijgen op je situatie zodat je beslissingen kunt nemen. Zodat je weer verder kunt.

Mintje Groot Nibbelink

‘Werkelijk luisteren naar wat de ander bezig houdt, geeft verbinding’.

Mijn missie

Ik creëer een basis om alles bespreekbaar te (durven) maken wat tussen jou en een ander speelt. Of het nu gaat om relatieproblemen, een scheiding, een conflict op het werk of binnen je team. Ik geloof dat als het spannend wordt tussen mensen, het op tafel leggen van wat je daadwerkelijk raakt en bezig houdt, de sleutel is tot verbetering en oplossingen. Hoe erg je ook probeert je sterk en onkwetsbaar over te komen, echte kracht ontstaat als we onze maskers afdoen. Verbindend eerlijk worden, noem ik dat.

Als geen ander ben ik bekend met problemen tussen mensen. Ruim 25 jaar ervaring in het voeren van moeilijke gesprekken binnen de jeugdzorg en hulpverlening. Als teammanager en organisatie-antropoloog ken ik de dynamiek en weerbarstigheid in groepen en organisaties aan den lijve. In 2014 ben ik gestart met mijn eigen fulltime praktijk. Hierin komt alles wat mij boeit samen!

mediation Zwolle

of vul het contactformulier in.

mediation Zwolle

of vul het contactformulier in.

Ik help je graag met de volgende onderwerpen

In de media