Over Mintje

Moeizame relaties, spanningen in samenwerking en lastige gespreken zó begeleiden dat mensen elkaar horen en begrijpen zoals ze bedoelen. Vanuit diepgevoeld begrip ontstaat ruimte voor oplossingen, eerlijke afspraken of beter contact. Dat is waar ik  me met veel liefde en passie voor inzet.

Ik ben Mintje Groot Nibbelink. Sinds eind jaren 90 houd ik me bezig met conflicten in gezinnen en teams of bedrijven. Als ervaren conflictspecialist, trainer en als mens weet ik hoeveel impact spanning, moeizame communicatie of conflict op je leven heeft. Als je in een overleefstand staat, kom je niet tot bloei.

Ik ben bevlogen, laagdrempelig en verbindend eerlijk. Waar nodig houd ik je een spiegel voor, durf ik je te confronteren en begeleid ik je door belemmeringen heen naar oplossingen. Omdat ik geloof dat conflicten of  afscheid nemen van elkaar, ook momenten van groei en ontwikkeling zijn of worden.

Als mediator begeleid ik lastige gesprekken bij scheiding of conflicten op het werk. Soms lukt het niet in een gesprek tot de kern te komen en draai je in cirkeltjes rond. Speek je je niet voldoende uit.  Bereik je elkaar niet meer of lopen de emoties te hoog op. Zeker als het om je kinderen gaat.

Ik help jullie gehoord te worden zoals je het bedoeld. Samen onderzoeken we welke oplossingen goed zijn voor alle betrokkenen. Help ik jullie door lastig gedrag, oplopende emoties of harde woorden heen te kijken naar wat er werkelijk speelt bij jezelf en de ander.

Als trainer en coach leer ik jullie individueel of in groepsverband hoe je anders kunt omgaan met conflicten en tegenstellingen. Help ik jullie conflicten constructief te benutten. Leer je wat je kunt doen als het schuurt in het contact of als vertrouwen onder druk staat. En geef ik je handvatten waardoor je zelf rustiger blijft als de spanningen oplopen.

Ik geloof dat door anders te kijken en te denken, je tools in handen hebt voor betere relaties en waardevolle gesprekken met de mensen om je heen.

Als sparringpartner en adviseur denk ik mee met vraagstukken rond samenwerking, communicatie en (onderhuids) conflict binnen teams en organisaties. Daarbij bied ik de unieke combinatie van conflictexpertise, training en/of personal coaching één.

Als partner, moeder van 3 opgroeiende pubers én ondernemer zijn privé en zakelijk voor mij onlosmakelijk verbonden. Gedreven door de wil om bij te dragen aan meer openheid, liefde en verbinding tussen mensen, leer ik elke dag bij!

Een greep uit mijn afgeronde opleidingen: HBO- SPH, HBO-MWD, organisatie-antropologie, MfN basismediator, MfN gespecialiseerd familiemediator, teamontwikkeling Appreciative Inquiry, Verbindende Communicatie, NLP-practitioner.

Mintje Groot Nibbelink

‘Werkelijk luisteren naar wat de ander bezig houdt, geeft verbinding’.

Waar ik voor ga:

Ik creëer een basis om alles bespreekbaar te (durven) maken wat tussen jou en een ander speelt. Of het nu gaat om relatieproblemen, een scheiding, een conflict op het werk of binnen je team. Ik geloof dat als het spannend wordt tussen mensen, het op tafel leggen van wat je daadwerkelijk raakt en bezig houdt, de sleutel is tot verbetering en oplossingen. Hoe erg je ook probeert je sterk en onkwetsbaar over te komen, echte kracht ontstaat als we onze maskers afdoen. Verbindend eerlijk worden, noem ik dat.

Als geen ander ben ik bekend met problemen tussen mensen. Ruim 25 jaar ervaring in het voeren van moeilijke gesprekken binnen de jeugdzorg en hulpverlening. Als teammanager en organisatie-antropoloog ken ik de dynamiek en weerbarstigheid in groepen en organisaties aan den lijve. In 2014 ben ik gestart met mijn eigen fulltime praktijk. Hierin komt alles wat mij boeit samen!

mediation Zwolle

of vul het contactformulier in.

mediation Zwolle

of vul het contactformulier in.

Ik help je graag met de volgende onderwerpen

In de media