communicatie na scheiding

Communicatie na je scheiding is soms moeilijk. oude pijn kan zomaar weer de kop opsteken. En als de communicatie tijdens de relatie al lastig was, is het een illusie te denken dat dit vanzelf beter wordt als je uit elkaar bent.

Ik begeleid je als er problemen zijn in de communicatie of samenwerking met je ex. Als het ouderschapsplan of de omgangsregeling niet loopt zoals afgesproken. Of als negatieve gevoelens overheersen in jullie contact.

Vaak stoppen de problemen met je ex niet als je uit elkaar bent

Als jullie ‘gedoe’ na een scheiding blijft doorgaan, is dat frustrerend. Zowel voor jezelf als voor jullie kinderen. De manier waarop jullie als ouders na een scheiding met elkaar omgaan, heeft veel effect op jullie kinderen. Langdurige conflicten en slechte communicatie na scheiding belemmert hun ontwikkeling.

 • Word je moe van de discussies met je ex?
 • Loop je leeg op alle negativiteit en spanning die er is?
 • Merk je dat je kinderen er last van hebben?
 • Heb je andere ideeën over de opvoeding van jullie kinderen dan je ex?
 • Vraag je je af waarom je ex zich niet aan de afspraken houdt?

Als je hier vanaf wilt omdat het je meer energie kost dan dat het oplevert, is er goed nieuws. Er is wat aan te doen. Er is ook slecht nieuws: je moet ook zelf aan de bak. Je kunt alleen jouw aandeel en gedrag veranderen. Maar ik beloof je dat je het verschil zult merken.

Mijn ex wil niet naar een mediator

Zelfs als je ex niet meewerkt, kun je individueel stappen zetten om de situatie te verbeteren. Dit doe ik via conflictcoaching. Je kijkt naar je eigen aandeel en wat je hierin kunt doen. Want als jij je reacties verandert, heeft dat automatisch effect op de ander. Zo zorg jij ervoor dat de situatie beter wordt voor jezelf en de kinderen.

familieconflict

“Een conflict kan niet overleven als jij niet meedoet.”

 – Wayne Dyer –

Het resultaat is:

 • inzicht waardoor jullie communicatie vastloopt;
 • handvatten wat je zelf kunt doen om het contact positief te houden;
 • weerbaarheid tegen onderlinge negativiteit;
 • maximale inzet op constructieve samenwerking als ouders;
 • kinderen die onbezorgd contact hebben met jullie beiden;
 • heldere en eerlijke afspraken rond de kinderen.
mediation Zwolle

of vul het contactformulier in.

mediation Zwolle

of vul het contactformulier in.

Ik help je graag met de volgende onderwerpen

Lees ook

‘Ik weet nu in ieder geval waarom er over sommige onderwerpen niet of bijna niet gecommuniceerd wordt en dat ik daar, als ik dat wil zelf meer energie in moet stoppen als ik er iets mee wil’.

(ouderschap na scheiding)

‘Ik vond het prettig dat je situaties op een aantal momenten vanuit een helicopterview aan ons liet zien. Daarnaast vond ik met name de afronding prettig, omdat je het toen uit het ‘juridische’ haalde door bewust naar voor te willen kijken. Achterom kijken heeft geen zin, dat is geweest. Ik kan mij erg in die richting vinden. Het wil niet zeggen dat je niet moet leren van zaken uit het verleden’.

(ouderschap na scheiding)

‘Ik waardeerde het feit dat je rustig bleef en ook je zoektocht naar evenwicht. En ons kon aanspreken op ongefundeerde aannames’.

(ouderschap/communicatie na scheiding)