Familieconflicten in Staphorst

Groot Nibbelink Mediation biedt begeleiding bij familieconflicten in Staphorst. In gezinnen kan soms spanning en onbegrip ontstaan. Dat heeft veel impact. Soms hebben gezinsleden al jaren weinig of geen contact met elkaar. Onder begeleiding van mij als gespecialiseerd familiemediator kun je met elkaar om tafel om te onderzoeken of er een weg van herstel van contact mogelijk is. Bijvoorbeeld als ouders geen contact meer hebben met een kind. Voor broers en zussen die ruzie hebben en elkaar niet meer spreken. Als kleinkinderen hun opa en oma niet meer zien.

Met mediation ga je onderzoeken of je elkaar beter kunt begrijpen en een manier van omgaan met elkaar kunt vinden die tegemoet komt aan ieders behoefte.

Vaak spelen gebeurtenissen uit het verleden een rol. Door woorden die verkeerd bij zijn binnengekomen. Door het gevoel dat je niet gezien of gewaardeerd wordt binnen je familie. Of door meningen, oordelen of opvattingen die je zeer doen. Soms waren er gesprekken die uit de hand gelopen zijn over je levensstijl, je partnerkeuze, een scheiding, je manier van opvoeden, je manier van communiceren etc. 

Ik geloof dat er altijd een mogelijkheid is om de omgekeerde route te bewandelen. Als je er voor open staat en eerlijk naar jezelf wilt kijken. Lees in deze blog meer over hoe familiemediation kan verlopen.

Familieconflicten Zwolle

“Als je de stenen op je levenspad niet opruimt, zullen je kinderen er over struikelen.”

– surinaams gezegde –

Het verbreken van contact is vaak een strategie om nog meer pijn of teleurstelling te voorkomen. Soms geeft het tijdelijk rust of opluchting. Maar vaak blijft het knagen en heb je na verloop van tijd de hoop dat het toch anders kan. Voel je je bezwaard omdat het toch je vader, zus….etc is.  Belangrijke momenten in het leven waar gezinsleden ontbreken, zijn confronterend.

Als familiemediator In de regio Staphorst bied ik begeleiding bij lastige gesprekken binnen families. Na een individueel startgesprek, gaan we samen aan tafel op mijn kantoor in Zwolle. Slechts 15 minuten rijden vanaf Staphorst.

mediation Zwolle

of vul het contactformulier in.

mediation Zwolle

of vul het contactformulier in.

Ik help je graag met de volgende onderwerpen

Lees ook

familieconflict

Hulp bij familieconflict

Mintje was vanaf het eerste gesprek heel spontaan, betrokken en doortastend. Ze heeft heel snel begrepen waar de schoen bij ons wrong en heeft ons op een hele goede wijze begeleid in het vinden van een oplossing. Hierbij heeft ze voor al ruimte gegeven aan ons allen om te praten over onze gevoelens en gedachten, ons verleden, onze wensen en gestimuleerd om vooral te zeggen wat je er van vindt of bij voelt, zonder te pushen. Ook vond ik het erg fijn dat de tijdsduur en frequentie aan ons werd overgelaten, geen dwang of druk. Het resultaat: ik ben heel gelukkig met het contact wat we nu met elkaar hebben en hoe we dit nu zelfstandig in ons eigen tempo verder kunnen verbeteren.

(man 54-familieconflict)